Om ejendommen
Hjørnagerhave er opført i 2007 af IBI.
IBI blev efter ejendommens opførsel overtaget af Sjælsø Gruppen.
Ejendommen består af ialt 41 lejligheder samt 3 erhversmål: Fakta, Jysk og City Selfstorage.
Ud af de 41 lejligheder er de 19 ejerlejligheder. De 3 erhvervsmål samt 22 lejligheder administreres af Fokus Asset Management.
Ejendommen har en aflukket parkeringskælder, som udlukkende bruges af ejendommens beboere.
På gadeniveau findes parkeingspladser, som fortrinsvis bruges af forretningernes kunder, hvor der er 2 timers parkering hele døgnet.
For yderligere information kan ejendommens bestyrelse kontaktes. Se kontaktinfo. på hjemmesiden.
Om foreningen
Her kan skrives lidt om jeres historie - hvornår er foreningen stiftet, hvilket tanker ligger evt. bag m.m.
Der er ligeledes mulighed for at vedhæfte dokumenter til siden og der kan vises et ubegrænset antal billeder til. Billeder bliver i øvrigt automatisk tilpasset, så deres størrelse kommer til at passe med pladsen på hjemmesiden - der skal altså ikke bruges billedbehandlingsprogram eller lignende.
Beboer komsammen d. 4/9-2016
Igen en hyggelig dag, som desværre måtte trækkes indendøre da vejret ikke var med os.
VI hyggede lidt på terrasse og lidt i stuen hos Susanne og Helge.
Husorden for Ejerforeningen Hjørnagerhave
Ifølge vedtægternes § 6, nr. 6.11 påhviler det bestyrelsen at udarbejde en husorden for områdets benyttelse, herunder placering og benyttelse af cykelparkering, inden- og udendørs opholdsarealer samt skiltning mv.
Foreningens vedtægter og denne husorden er de gældende regler for Ejerforeningen Hjørnagerhave. Disse skal udleveres i forbindelse med salg, udlejning eller fremleje.
Ejerforeningen vil med denne husorden prøve at give svar på de mest almindelige spørgsmål, som beboere i ejendommen måtte have om praktiske forhold og regler i ejendommen.
ADMINISTRATOR
Drachmann Ejendomsadministration A/S er administrator for Ejerforeningen Hjørnagerhave.
ALLE henvendelser vedrørende ejerforeningen skal rettes til administrator enten pr. mail på [email protected] (husk at anføre E/F Hjørnagerhave i emnefeltet) eller telefonisk på 4928 0452. Administrator vurderer hvem, der skal kontaktes, for at besvare henvendelsen.
Vores kontakt er Pia Dudman Nielsen
For beboerne i lejeboligerne bedes henvendelser ske til udlejer.
BESTYRELSE
Bestyrelsen består pr. 1. april 2014 af:
Formand
Helge Olesen, 260B 1. tv
Bestyrelsesmedlemmer
Anne Rønberg 260D 1. th
Peter Bilgrav 260B 3. tv
Katja Smith, Jeudan III (for beboelses- og erhvervslejemålene)
Suppleanter
Kirsten Weber 260B 1. mf
Birgitte Præger 260D 2. th
EJENDOMSSERVICE
Rroza Ejendomsservice ApS forestår vedligeholdelsen af alle ejendommens ind- og udvendige fællesarealer.
Ved akutte skader der kræver øjeblikkelig afhjælpning, og hvor det ikke er muligt at træffe administrator, ejerforeningens formand eller et andet bestyrelsesmedlem, kan Rroza kontaktes telefonisk på 3324 2729 eller 2073 0139. Ejerne skal dog påregne selv at skulle betale, hvis skaden ikke hører under ejerforeningens fælles installationer.
ANSVAR
Den enkelte ejer/lejer skal efterkomme eventuelle påbud fra bestyrelsen, udlejer og/eller administrator og er erstatningspligtig for de skader eller udgifter vedkommende selv, lejlighedens beboere eller gæster anretter på bygningerne eller på fællesarealer.
NØGLER OG PORTÅBNER
Ejerne kan for egen regning bestille ekstra nøgler til hoveddøre og en fjernbetjening til porten til p-kælderen gennem Drachmann Ejendomsadministration A/S.
Lejere bedes kontakte udlejer for nøgler og fjernbetjening.
AFLØB
For at undgå tilstopning af afløbsrør skal man være varsom med, hvad der skylles ud gennem vask og toilet. Det er forbundet med store udgifter at reparere den slags skader. Hvis tilstopningen er ejerens fejl, skal den pågældende selv betale for udbedringen.
Husk jævnligt at rense risten/afløbet i brusekabinen så vandskader hos underboen undgås.
LUFTVENTILER
For at undgå problemer med luftudsugning skal beboerne sørge for at alle ventiler / spjæld i lejligheden holdes rene. Dette gælder også emhætten.
UDLEJNING
Ejer er forpligtet til at orientere bestyrelsen om udlejning ved at aflevere en kopi af lejekontrakten. Ejeren står til ansvar for, at lejeren overholder de gældende vedtægter og husordenen.
HJEMMESIDE
Foreningen har en hjemmeside www.hjoernagerhave.dk, hvor beboerne kan holde sig orienteret om foreningen. Der er endvidere mulighed for at skrive sammen med andre beboere om løst og fast.
HYBRIDNET, ANTENNER OG PARABOLER
Ejerforeningen er tilsluttet TDC Kabelnet/You See, og der må ikke opsættes individuelle paraboler eller antenner på ejendommens facade, terrasser, altaner eller tage.
EMHÆTTER
Der må kun opsættes emhætter uden motor. Hvis der opsættes emhætter med motor, vil styringen til tagventilationen blive ødelagt.
STØJ
Der bør generelt være ro i ejendommen fra kl. 22 til kl. 8. Private fester skal finde sted under hensyntagen til de øvrige beboere og husordenen. Det er godt naboskab at advisere naboer i god tid inden festen afholdes, fx via opslagstavlerne i opgangene.
Brug af boremaskiner og andet støjende værktøj må benyttes på hverdage i tidsrummet 8-20 og på lørdage, søn- og helligdage i tidsrummet 10-18.
Støjende adfærd i opgange og kælder er ikke tilladt.
Der må ikke affyres fyrværkeri fra altaner og terrasser.
HUSDYR
Det er tilladt at holde husdyr, så længe de ikke er til gene for andre. Efterladenskaber fjernes omgående af ejeren.
Dette gælder kun for ejerne. Det er ikke tilladt for lejerne at holde husdyr.
KÆLDERRUM
Der er tilknyttet ét nummereret kælderrum til hver lejlighed. Nummeret svarer til lejlighedens nummer.
Der må ikke opbevares brændstof og andre brandfarlige væsker, knallerter og lignende i kælderrum.
Det er tilladt at afskærme ens eget kælderrum.
AFFALD
Affald mv. må ikke henkastes/stilles på fællesarealer, veje, kælder og opgange.
Dagrenovation skal kommes i de dertil indrettede containere i skralderummet. Containerne tømmes én gang om ugen og må ikke være overfyldte, og låget skal holdes lukket.
Aviser, ugeblade og reklamer skal lægges i den særlige papircontainer, der er opstillet i skralderummet.
Pap lægges i den særlige papcontainer, der er opstillet i skralderummet. Containeren må ikke overfyldes mere, end at lågene kan lukkes helt. Papkasser og lignende skal klappes helt sammen inden de lægges i containeren.
Generelt gælder det for alle containerne, at de ikke bliver tømt, hvis de er overfyldte, d.v.s. hvis låget ikke kan lukkes.
Flasker bedes bragt til den nærmeste flaskecontainer, pt. ved Døgnnetto.
Alt andet affald og storskrald må ikke stilles i skralderummet, men skal af den enkelte ejer/lejer bringes til en genbrugsstation, fx på Avedøre Holme.
Der vil dog blive afhentet storskrald på nærmere fastsatte datoer. Bestyrelsen vil underrette beboerne i god tid før afhentning.
ALTANER/TERRASSER
Af hensyn til gener for andre beboere må der ikke hænges dyner, tæpper eller lignende ud af vinduer, eller ud over kanten på altanen/terrassen, ligesom der ikke må rystes tæpper/gulvtæpper og lignende ud af vinduer eller fra altan.
Det er ikke tilladt at opsætte/hænge blomsterkasser eller lignende på altanens/terrassens yderside. Der skal tages hensyn til underboen, når der vandes blomster på altanerne, da afløb fra altaner er placeret uhensigtsmæssigt langt ude fra væggen, og derved er til gene for beboerne på terrasserne ved vanding.
Hvis beboerne ønsker at male betonendevæggene på terrasserne, skal de males med en mørk grå
Kode nr. NC S S6000-N
Der kan umiddelbart ikke gives tilladelse til, at man bygger udhæng, udestue eller lign. på tagterrasserne, da der i henhold til vores husorden ikke må være ting, som er fastnaglet. Ejerne er velkomne til at komme med et konkret forslag til ændring af husordenen, som kan komme til afstemning i bestyrelsen.
Private terrasser må ikke betrædes uden ejerens tilladelse. I nødsituationer kan bestyrelsen give tilladelse, hvis ejeren ikke er til stede.
Opsætning af klimaanlæg er ikke tilladt.
AFSKÆRMNING MELLEM TERRASSER
Afskærmning mellem terrasserne skal ske med afskærmningskasser i trykimprægneret træ med rionet-jern og beplantning med klematis eller andre klatrende planter.
Højden må ikke overstige 1,80 m ved husmuren og 1,10 m ved terrassens endevæg. Der må af vægthensyn kun fyldes let muld/spagnum i kasserne.
Afskærmningskasserne skal holdes i klar oliering eller behandles med træbeskyttelse i brunlige nuancer.
AFDÆKNING PÅ ALTANER
Til indvendig afdækning af altanernes glasflader skal benyttes glaseffekt-folie med transparent look eller lignende i matteret look.
MARKISER
Det er tilladt at opsætte markiser på terrasser/altaner, men stoffet skal være i dess.nr. 823403 til altanerne og dess.nr. 829639 til terrasserne. De kan fx købes ved Textil & Indretning, Gl. Køge Landevej 266.
GRILL
Det er tilladt at benytte grill på altaner og terrasser under hensyntagen til de omkringliggende beboere samt brandfare.
FÆLLESAREALER
Der må ikke ryges på ejendommens indendørs fællesarealer så som trappeopgange og kældre, ligesom larm og drikkeri i og foran opgange og i kældre ikke er tilladt.
Opbevaring og henstilling af effekter, affald med videre i opgange, kældergange, fællesrum, på- og under trapper er ikke tilladt.
Boldspil og øvrig leg må ikke finde sted på parkeringspladsen, i opgange eller kældre. Der henvises til det fælles græsareal bag bebyggelsen.
Ved nytår rydder man selv op efter affyring, dog senest første nytårsdag.
DØRE OG DØRTELEFONER
Hoveddøre til opgange skal holdes lukkede og låst.
Beboerne skal udvise omtanke, når ukendte personer beder om adgang til trappeopgange gennem hoveddørene.
UDSKIFTNING AF DØRE, VINDUER OG LIGNENDE
Hvis en ejer ønsker at udskifte ting som vinduer, døre, terrasse- eller altandøre skal bestyrelsen kontaktes med et konkret forslag. Man skal så vidt muligt holde sig til de eksisterende udformninger og farver.
Ligeledes skal beboerne være opmærksomme på at:
Beboeren bekoster alle omkostninger i forbindelse med en eventuel udiftning/ombygning
Alle brandkrav til eksempelvis døre skal overholdes
Man indgår i ejerforeningens almindelige vedligeholdelsesudgifter, selvom man selv har bekostet udskiftning af nye døre/vinduer eller lignende.
En eventuel vedligeholdelsesudgift i forbindelse med de udskiftede døre/vinduer eller lignende afholdes af ejeren
Alle udskiftninger, ændringer eller ombygninger, som vender ud mod fællesarealer eller terasser/altanner, skal godkendes af bestyrelsen.
PARKERINGSKÆLDER
Parkeringskælderen må kun benyttes af ejendommens beboere.
Porten skal være permanent lukket, og der skal benyttes kode eller fjernbetjening. Lejere bedes kontakte udlejer for kode.
Der må ikke sættes hindringer i vejen for, at porten kan lukke helt ned, da porten efter 3 forsøg af sikkerhedsmæssige hensyn ikke længere vil lukke automatisk og derved indbyder til indbrud mv.
Hver lejlighed har fået en parkeringsplads tildelt, som skal benyttes ved parkering af bil eller motorcykel. Parkeringspladsen er markeret med lejlighedens nummer. Rengøring af egen p-plads efter fx oliespild skal foretages af ejer/lejer.
Hvis en beboer har mere end et køretøj benyttes de omdelte p-tilladelser som kan bruges på p-pladserne i gadeniveau. Ethvert misbrug af parkeringstilladelsen vil medføre, at denne annulleres.
Trailere, campingvogne mv. må kun parkeres kortvarigt (max. 48 timer) på ens egen parkeringsplads.
Lastbiler og uregistrerede motorkøretøjer må ikke parkeres på ejendommens område.
Gæsteparkering skal ske på det fælles parkeringsareal i gadeniveau, se afsnittet om ”Gæstetilladelser til parkering” nedenfor.
Vask af biler, motorcykler og lignende må ikke finde sted i p-kælderen.
Installering af stikkontakt på egen p-plads i p-kælder skal altid foretages af en autoriseret el-installatør og for egen regning. Strømmen skal tages fra egen el-måler. Inden udførelse af installationen, skal denne godkendes af bestyrelsen.
PARKERING I GADENIVEAU
Der er tidsbegrænsning på parkering i gadeniveau på 1 time, dog ikke på Gl. Køge Landevej.
Parkeringsgruppen ApS fører opsyn med, at tidsbegrænsningen overholdes, og om de parkerede biler holder i de dertil indrettede parkeringsbåse.
GÆSTETILLADELSER TIL PARKERING
Hver ejer har fået udleveret 3 stk. gæstetilladelser som gælder i op til 12 timer, samt 1 stk. 24 timers p-tilladelse, som evt. kan benyttes af gæster til beboerne. Lejerne skal kontakte udlejer for udlevering af gæstetilladelser.
Det er tilladt at låne gæstetilladelser af hinanden, hvis der er behov for dette, fx ved arrangementer med mange gæster.
Ethvert misbrug af gæstetilladelserne vil medføre, at disse annulleres.
CYKLER, BARNEVOGNE MV.
Cykler, barnevogne mv. må ikke henstilles på ejendommens trapper og opgange.
Der er opsat cykelstativer i parkeringskælderen, som skal benyttes til cyklerne. Knallerter henstilles ved siden af cykelstativerne dog således, at placeringen ikke vanskeliggør passage eller indskrænker det frie køre- og gangareal.
Der er indrettet et aflåst barnevognsrum ved siden af gitterporten til parkeringskælderen, som alene må benyttes til barne- og klapvogne. Det er den almindelige nøgle til hoveddørene, der skal benyttes til rummet.
REDAKTIONELLE ÆNDRINGER
Redaktionelle ændringer af ”Husorden for Ejerforeningen Hjørnagerhave” kan foretages af bestyrelsen.
OVERTRÆDELSE AF HUSORDEN
Ret henvendelse til den eller de beboere, der overtræder husordenen. Hvis en overtrædelse af husordenen sker gentagne gange, kan der rettes skriftlig henvendelse til Drachmann Ejendomsadministration, som orienterer bestyrelsen.
Ejerforeningen Hjørnagerhave
Juni 2014